top of page
Galija
Galija

pet 26. apr

|

Sportski centar Nikšić

Galija

Cijena ulaznica: - Karta za tinejdžere 5€ (ispod 18 godina, prilikom ulaska je potrebno pokazati ID dokument) - Fan pit i tribine u pretprodaji 10 € - Barski stolovi 15 € po osobi u pretprodaji minimum 4 osobe,

Registration is closed
See other events

Vrijeme & Lokacija

26. apr 2024. 20:00 – 23:50

Sportski centar Nikšić, Njegoševa

O dogadjaju

Galija je jugoslovenska i srpska rok grupa, osnovana u Nišu 4. januara 1976. godine. Ime je dobila po istoimenoj kafani u kojoj su se članovi benda prvobitno okupljali. Centralne ličnosti benda su braća Nenad (vokali, akustična gitara i usna harmonika) i Predrag Milosavljević (vokal). Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim orijentisanog zvuka.

Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine Nenad Milosavljević, Predrag Milosavljević, Boban Pavlović, Dragutin Jakovljević, Slaviša Pavlović, Ivan Ilić i Goran Antović.

Grupa je prvu probu održala u Domu kulture u Nišu, 11. aprila 1976. godine, a pažnju šire javnosti privukla nakon pobede na Zaječarskoj gitarijadi 1978. godine i nastupom na Omladinskom festivalu u Subotici, gde biva proglašena za istinsko muzičko otkriće finala festivala „Omladina 78”.

Nakon afirmisanja na jugoslovenskoj muzičkoj sceni usledili su koncerti i snimanje prvog studijskog albuma za PGP RTB, krajem 1978. godine.

Tokom karijere objavili su petnaest studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

Share this event

bottom of page